GARANTÁLT STEAK ÉS GASZTRO ÉLMÉNY
2025 MÁRCIUS 7. 19:00 – Balatonvilágos – Lavender Terasz
Vegyél részt a nagysikerű, hatodik alkalommal megrendezésre kerülő “Vála-Steak 6.0 – Steak-ekkel a világ körül” eseményünkön, és tarts velünk egy különleges kulináris kalandra, ahol garantáltan felejthetetlen gasztronómiai élményben lesz részed, ha imádod a steaket!
Gondosan összeállított borsorral is kiegészítheted a steak vacsorát, hogy a kulináris élményt még magasabb szintre emeljük. Tudjuk, hogy a vörösbor remek harmóniát alkot a vörös húsok gazdag ízvilágával, így a tökéletes párosítás garantált.
Ha pedig a párod, barátod nem rajong a marhahúsért, és inkább a hagyományos, ám mégis különleges fine-dining fogásokat részesíti előnyben, akkor sem kell aggódni! Kifejezetten ezért alkottuk meg a “B MENÜ” választási lehetőséget, amelyhez szintén kérhető borsor a teljes élményért.
Éttermünkhöz 8 levendula ihlette, egyedi designnal berendezett szoba tartozik, ahol a rendezvény után kényelmesen megpihenhettek, hogy stílusosan záruljon ez a különleges esemény. Ráadásul másnap sem távoztok éhesen: bőséges reggelivel és frissen főzött, 100% arabica kávéval várunk benneteket, hogy tökéletesen induljon a napotok.
Ha még csak most ismerkedsz a steakek világával, ez a rendezvény remek alkalom, hogy biztos alapokat szerezz. Minden egyes húsfajtát részletesen bemutatunk, ismertetjük a legfontosabb jellemzőiket, sütési módokat, és kérdéseket tehetsz fel szakértőinknek a helyszínen. Így nemcsak egy különleges élménnyel gazdagodsz, hanem valódi steakrajongóvá is válhatsz!
A rendezvény során több részletben szervírozzuk a frissen sült steakeket, méghozzá az általunk vélt legjobban megkomponált párosításokkal. Így folyamatosan lesz lehetőséged összehasonlítani a különböző ízeket, és eldönteni, hogy melyik tányéron található fogás nyerte el leginkább a tetszésed.
Mi hiszünk abban, hogy a szabadtartásban nevelt, gondosan felnevelt állatok húsának önmagában is megvan az a páratlan ízvilága, amelyhez – a só és bors kivételével – nincs szükség semmilyen extra fűszerre, rubra vagy szószra ahhoz, hogy felejthetetlen élményt nyújtson. Éttermünk 2017 óta több mint 10.000 vendéget vezetett be a prémium steakek világába, miközben bemutatta a különleges húsfajták közötti ízbeli különbségeket, legyen szó afrikai Zeburól, USA Prime-ról vagy a világhírű japán Wagyu-ról.
Az elmúlt 6 VÁLA-STEAK rendezvényünk során vendégeink között üdvözölhettünk nagyobb baráti társaságokat, családokat, sőt, a program kiváló választásnak bizonyult üzleti megbeszélésekhez is.
18:30-19:00 – Foglalj helyet és ismerkedj!
Ebben az idősávban tudjátok majd elfoglalni az asztalotokat, és garantáltan nem maradtok magatokra! Az évek tapasztalata azt mutatja, hogy egy ilyen esemény alatt még a legcsendesebb vendégek is simán összehaverkodnak a szomszédjukkal. Tudjuk, hogy eleinte talán furcsa lehet idegenekkel egy asztalnál ülni, de hidd el, nálunk ez már bevált módszer. Mire a második steak-szeletet rágjátok, tuti, hogy a fél asztaltársasággal közös Insta-storyba kerültök. 😉
És őszintén: hozzánk csak jófej emberek járnak. Ti is itt lesztek, szóval ez már eleve garantált!
19:00-19:30 – Bemutató, üdvözlés
Peti, a házigazda és az este motorja, üdvözöl benneteket, és elmondja, mi vár rátok (spoiler: sok-sok steak).
Itt már szemügyre vehetitek az este főszereplőit – érintetlen, nyers formájukban. Higgyétek el, ilyen húsokat nem mindennap lát az ember, szóval készülj fel és vedd elő a legprofibb fotós éned, mert ezt meg kell mutatni az ismerősöknek is!
19:30 – 22:00 – Steak-mennyország
Ekkor indul be igazán a buli! A tányérodra kerül a világ legjobb steakjei közül néhány, te pedig csak hátradőlsz, és élvezed az ízeket. Borok, beszélgetések, jó társaság – minden adott egy tökéletes estéhez.
És még valami: ha éhesen mész haza, az csak azért lehet, mert három tányér után már nem bírtál felállni! 😄
A húsok listája titok, de hidd el, lesz olyan amit még tuti nem kóstoltál + 1 meglepetés is! 😉
Gondosan vállogatott borok kóstolására lesz lehetőséged, amiket direkt a szupertitkos húsainkhoz szedtünk össze!
Amuse-bouche:
„Füst és Tenger” – Füstölt kacsamell szelet szőlő-zselével és ropogós mandulával.
Előétel:
„Tavaszi Frissesség” – Grillezett kecskesajt saláta spárgával, citrusos vinaigrette-el, pirított magvakkal.
Leves:
„Az Erdő Ajándéka” – Selymes vargányakrémleves pirított mogyoróval és zsályás olívaolajjal.
Főétel:
„Tenger Gyöngyszeme” – Vajon sült tengeri süllőfilé sáfrányos rizzsel, kapros hollandi mártással.
Desszert:
„Aranyló Álom” – Mézes-diós panna cotta narancsos karamellel és ehető virágokkal
Figyelem! Az étteremben felszolgált ételekre és italokra 12% szervizdíjat számolunk fel, melyet a jegyárak nem tartalmazzák. A szervizdíj a helyszínen fizetendő, fogyasztás után.
8171 Balatonvilágos, Dózsa György utca 75.